NDSM Plein

NDSM Plein | Amsterdam

NDSM Plein | Amsterdam
Kantoren
H2O Installatietechniek | Woerden
VVS021C | change over batterij | binnenopstelling
Project delen

Herontwikkeling en verduurzaming loodsen NDSM Plein met compacte VTS luchtbehandelingskasten

De herkenbare loodsen zijn het hart van de voormalige scheepswerf NDSM in Amsterdam-Noord. In 2010 zijn de loodsen volledig gerenoveerd en geheel teruggebracht in originele stijl. Recent zijn de loodsen van binnenuit opnieuw opgebouwd om de gebouwen nog toekomstbestendiger te maken. Onderdeel van deze verduurzaming is de installatie van vier luchtbehandelingskasten.

In de loodsen zijn door H2O Installatietechniek uit Woerden, vier luchtbehandelingskasten type VTS VVS021C geplaatst met warmtewiel en change-over batterij. Belangrijke reden voor het kiezen voor VTS en Compact Airhandling was de beschikbare ruimte waar de units geplaatst moesten worden. De luchtbehandelingskasten van VTS zijn zeer compact en daardoor uitermate geschikt voor plaatsing in kleinere ruimtes. Het gunstige energielabel A+ en de efficiëntie van energieterugwinning draagt bij aan de verduurzaming van het gebouw en voldoet aan de eisen van EC 1253/2014

De tijd om de luchtbehandelingskasten te installeren was beperkt, snelle levering was essentieel. De VTS compacte luchtbehandelingskasten werden uit voorraad geleverd zodat voortgang van het project niet in gevaar kwam. De kasten waren geheel plug & play voorbereid waardoor de units eenvoudig en snel geïnstalleerd konden worden.

Filtermenu
Luchthoeveelheid (m3/h)
Luchthoeveelheid m3/h
Opstelling
Opstelling
Warmtewisselaar
Warmtewisselaar
Maximale hoogte (mm)
Maximale hoogte (mm)
Alleen ventileren?
Alleen ventileren?
Aanvullende opties
Filtermenu
Luchthoeveelheid (m3/h)
Luchthoeveelheid m3/h
Opstelling
Opstelling
Warmtewisselaar
Warmtewisselaar
Maximale hoogte (mm)
Maximale hoogte (mm)
Alleen ventileren?
Alleen ventileren?
Aanvullende opties
Luchthoeveelheid m3/h

Maak hier uw keuze voor de maximale hoeveelheid lucht die de ventilatie moet verplaatsen per uur.

Opstelling

Binnen opstelling
Dit zijn luchtbehandelingskasten die op de vloer gemonteerd moeten worden, bijvoorbeeld in de technische ruimte.

Buitenopstelling
Dit zijn luchtbehandelingskasten die bijvoorbeeld op het dak gemonteerd kunnen worden. Deze luchtbehandelingskasten zijn voorzien van dakbescherming.  Onze standaard configuratie is tevens voorzien van luchtinlaat- en uitblaaslamellen. Deze geeft de kast bescherming tegen weersomstandigheden (neerslag, zand).

Plafondmontage 
De compacte luchtbehandelingskast is een plafond uitvoering. Deze units kunnen o.a. onder een systeemplafond geplaats worden

Warmtewisselaar

Warmtewiel
Het warmtewiel draait rond in de luchtbehandelingskast, het wiel bestaat uit lamellen, deze lamellen  kunnen zowel warme als koude lucht opnemen en weer afstaan. Indien de lucht verwarmt dient te worden, neemt hij de warme lucht uit de afvoer op en geeft het weer af aan de “koude” toevoer lucht. Met een hygroscopisch (HGR) warmtewiel, kan er ook vochtoverdracht plaatsvinden. Dat houdt  in dat bijvoorbeeld in de winter het wiel vocht ontneemt van de warme retourlucht en hij geeft het weer af aan de koude droge lucht. Geschikt voor o.a scholen en kantoren.

Platenwisselaar
Het ontwerp van de platenwisselaar garandeert een hoge mate van luchtdichtheid tussen toe- en afvoer.  Hierdoor is hij bijzonder geschikt voor het ventileren van ruimtes waarbij de luchttoevoer en -afvoer gescheiden moeten zijn.

Maximale hoogte

Kies hier wat de maximale hoogte mag zijn van de luchtbehandelingskast.

Alleen ventileren?

Kies ja en u  krijgt alleen luchtbehandelingskasten te zien die ventileren, dat betekent dat schone lucht wordt aangezogen en de vervuilde lucht wordt afgezogen. Mocht u de lucht nog extra willen koelen of verwarmen kies dan nee, zodat u meerdere opties ziet.

Aanvullende opties

Verwarmer
Deze optie kiest u, als de lucht alleen hoeft na te verwarmen. Deze verwarmer kan aangesloten worden op o.a een cv ketel.

Koeler (met druppelvanger)
Deze koude water koeler kiest u als de lucht alleen hoeft na te koelen. Standaard zit er een druppelvanger in.

Verwarmer + koeler
Met deze optie kan de lucht zowel na verwarmd als gekoeld worden.

DX
De DX batterij met druppelvanger kan zowel na verwarmen als koelen. Dit gebeurd door een koudemiddel.

Change-over
De change-over met druppelvanger kan zowel na verwarmen als koelen dit gebeurd doormiddel van water.

In 2 simpele stappen een offerte aanvragen

Stap 1 van 2

  • NDSM Plein | Amsterdam